Over mij

 

14 jaar ervaring in HR en Medezeggenschap, geregistreerd in register MZ opleiders en een passie voor medewerkersparticipatie.

Waarom kiezen voor Iris Kroon?

  • 14 jaar ervaring in het HR vak, als Medezeggenschapstrainer en coach
  • waarvan 7 jaar ervaring als trainer Medezeggenschap bij gerenommeerd trainingsbureau
  • en 2,5 jaar als freelance Medezeggenschapstrainer, Communicatietrainer, Coach en HR adviseur
  • meer dan 350 OR trainingen gegeven
  • geregistreerd in het register MZ-opleiders
  • gedreven om organisaties en individuen te helpen hun potentie te benutten
  • persoonlijke waarden: verbindend, vernieuwend, gericht op groei en innovatie, betrokken

In mijn carrière - of eigenlijk mijn hele leven - is één duidelijk terugkerend thema: mensen betrekken. Bij het team, beter maken van de organisatie, de klus die geklaard moet worden.

Daarom: innovatieve medezeggenschap
In de functie van trainer Ondernemingsraden doe ik dat door OR leden te prikkelen en te begeleiden in het maximaal bijdragen aan betere besluiten in de organisatie. Door ze te laten geloven in de toegevoegde waarde die de OR te bieden heeft, en door de bestuurder te betrekken – in de training zelf of tijdens coachingsessies voor de bestuurder. Regelmatig zien bestuurders de OR als een noodzakelijk kwaad: ik laat ze inzien hoe ze de denkkracht van de OR kunnen benutten om tot innovatie te komen. 

Daarom: persoonlijke coaching
In mijn rol als coach begeleid ik individuen in hun persoonlijke ontwikkeling. Met als doel dat ze binnen de organisatie doen wat het beste aansluit bij hun persoonlijkheid. Concreet resultaat is onder andere een beter inzicht in persoonlijke gedragsvoorkeuren, waardoor deelnemers zichzelf beter begrijpen. Zodat iemand in staat is maximaal te kunnen bijdragen, te participeren. Kortom; méédoen! 

Daarom: HR advies over duurzame inzetbaarheid
In mijn rol als trainer en HR adviseur van organisaties geloof ik erin dat medewerkers méédoen zolang ze duurzaam inzetbaar zijn. Gelukkig zijn. En dus bijdragen aan groei. Als trainer en HR adviseur begeleid ik organisaties bij duurzame inzetbaarheid door me te richten op sociale innovatie (wat nauw aansluit bij medezeggenschap) en generatieleren. Dit laatste omdat ik geloof dat innovatie alleen mogelijk is als de verschillende generaties in een organisatie gebruik maken van elkaars slimheid en wijsheid. Méédoen van iedere generatie drijft mij ook hier!

Loopbaan:
In 2002 startte ik met mijn bachelor Human Resources Management op zak als HR adviseur bij G4S, specialist in beveiliging. Daarna maakte ik de overstap naar SOS International. Ik ontdekte dat het coachen en adviseren van managers mij voldoening en energie gaf, vooral als het ging om vraagstukken over de inzet van medewerkers en het behalen van hun persoonlijke doelen.

Ook het creëren van de optimale randvoorwaarden daartoe - bijvoorbeeld het ontwikkelen van talentmanagementbeleid - deed ik met plezier. Vandaar dat ik me steeds meer richtte op het opzetten en geven van trainingen waarbij de inzet van mensen centraal stond. In mijn ogen vormen die namelijk het grootste kapitaal van een organisatie. Zo besloot ik dat ik dat pad verder op wilde gaan. In 2007 wist ik een plekje te veroveren in de trainerscarroussel van blooming trainingsbureau, als trainer medezeggenschap en teams. Een ongelofelijk leerzame tijd, waarbij ik zeer veel uiteenlopende organisaties en hun OR heb getraind. In 2013 besloot ik dat ik klaar was voor de volgende stap: als zelfstandig ondernemer mijn expertise verder ontwikkelen en beschikbaar stellen. De kennis en ervaring die ik de afgelopen twaalf jaar intern en extern heb opgedaan, benut ik nog elke dag.

Bent u benieuwd naar wat ik voor u kan betekenen? Neem gerust contact met me op, ik hoor u graag!